Hoe ga jij het vertellen?

Vaak zijn wij één van de weinigen die nu al weten dat je zwanger bent. En wellicht wil je dat nog even zo houden. Dan heb je mooi de tijd om na te denken over hoe je het straks je familie en vrienden gaat vertellen. Met een bijzonder fotolijstje misschien?

01 Vertellen

Enkele creatieve ideeën:

1. Laat een leuke taart maken met bijvoorbeeld de afbeelding van je eerste echo. Wedden dat je ouders of schoonouders deze traktatie nooit meer zullen vergeten?

2. Als je al één of meerdere kinderen hebt, kun je T-shirts laten maken met de tekst ‘Ik word grote zus/broer’. Leuk voor op school!

3. Nodig je ouders/schoonouders/familie/vrienden uit voor een etentje en plak onder elk bord een babysokje. Vertel na het eten dat er een verrassing onder het bord zit.

4. Of beschilder de borden met tekst ‘Hoera, je wordt oma/opa/oom/tante!’. Uiteraard wel al in de keuken opscheppen!

5. Geef een leuk kinderboekje cadeau, met daarbij een echofoto en kaartje met de tekst: ‘Lieve …, ga maar vast oefenen met voorlezen, want over … maanden kom ik naar je luisteren.’

6. En wat dacht je van een fotolijstje met de echofoto en een briefje waarop het volgende gedichtje staat:
Je kan me nog niet horen
Je kan me nog niet zien
Maar als ik in … (maand) wordt geboren
Mag ik dan in dit lijstje misschien?

7. Zet een fles kinderchampagne op tafel en zeg heel gewoon: ‘We hebben iets te vieren!’ Dan zal het kwartje wel vallen…

8. Geef een bos bloemen met daartussen bolletjes van babysokjes in de kleur van de bloemen. De sokjes zullen op het eerste gezicht niet opvallen, maar dat verandert vast snel genoeg.

9. Zit je op Facebook? Maak dan een creatieve omslagfoto waarin je je zwangerschap heel subtiel aankondigt. Bijvoorbeeld met een paar kinderschoentjes naast de schoenen van jullie zelf.

10. En last but zeker not least: op deze website kun je super leuke, originele kraskaarten bestellen. Er zijn verschillende varianten en je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. Wij zeggen: kras en verras:).

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Aanmelden voor deelname aan Moeders voor Moeders is gewoon mogelijk. Het intakegesprek met de informatrice wordt t… https://t.co/cKsY3s8JwD

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders zoekt een enthousiaste informatrice woonachtig in Helmond of omgeving. Ben of ken jij de juist… https://t.co/YYWJb1luA1