"Mama zijn én werken: lastig of leuk?"

Vraag jij je ook wel eens af hoe je ‘mama zijn’ (straks) goed combineert met je werk? Je bent echt niet de enige. Claudette Scheelings is eigenaresse van webwinkel Maus & Co én moeder van drie kinderen. Hoe heeft zij de juiste balans gevonden?

Mg 1432 000

Heb je voor een webwinkel gekozen omdat dit goed te combineren valt met kinderen? 

Dat is inderdaad mede van invloed geweest. Ik wilde zo min mogelijk missen van de kinderen en overal bij betrokken zijn, maar de rol van alleen thuis-blijf-moeder is mij niet zo op het lijf geschreven. Dit is voor ons dus de ideale combinatie, omdat ik mijn werk vanuit huis kan doen.

Hoeveel uur werk je gemiddeld per week? 

Gemiddeld 40 uur. Maar de ene dag is de andere niet en ik kan voor een vrij groot gedeelte zelf mijn dag indelen. Dat is het grote voordeel van het zelfstandig ondernemerschap met een webshop. Naast Maus & Co en Kidsleep.nl ben ik ook ontwerpster van mijn eigen lijn met kinderaccessoires: Fiedelientje. Hoeveel tijd ik hierin steek, is voornamelijk afhankelijk van de hoeveelheid bestellingen. En als er overdag werk blijft liggen, ga ik ’s avonds nog even aan de slag.

En dan ook nog een druk gezin, hoe krijg je dat allemaal georganiseerd? 

Haha, tja… Het loopt hier echt niet allemaal zo super georganiseerd hoor, maar we komen gelukkig een heel eind. De kinderen zitten nu allemaal op school, dat scheelt veel. Wel moest ik in het begin leren ‘loslaten’; werk is er immers altijd. Als je hier niet voor waakt, krijg je de rust nooit gevonden en gaat het in de avonduren gewoon door. Maar door mijn flexibiliteit is er altijd ruimte om tussendoor iets met de kinderen te ondernemen, de stad in te gaan of even een Zumbalesje mee te pikken.

Vliegt de drukte je soms niet naar de keel? 

Jawel hoor, ik zou liegen als ik zou zeggen dat dit niet zo is. Gelukkig zijn die momenten tijdelijk en van korte duur, dus daar kunnen we nog wel mee dealen. Het hoort er af en toe bij, zullen we maar zeggen.

Heb je het idee dat je de juiste balans tussen werk en gezin hebt gevonden? 

Die balans begint er nu te komen. Wel blijft het lastig dat ik tijdens de schoolvakanties gewoon door moet werken en er daardoor weinig tijd is om leuke dingen met de kinderen te ondernemen. Ik heb daarom mijn levertijden aangepast, zodat ik tijdens de schoolvakanties ook af en toe een vrije dag kan nemen.

Wat is het Grote Geheim volgens jou? 

Volg je gevoel en doe iets waar je plezier in hebt! Alleen dan gaat het werken en ben je naast je werk ook nog een leuke moeder. En niet te vergeten: mijn partner helpt waar hij kan. Zijn steun is van groot belang.

Voel je je wel eens schuldig omdat je veel werkt? 

In principe niet. Alleen als ik een paar vreselijk drukke dagen heb, minder aandacht kan besteden aan de kids en niet netjes om zes uur het eten op tafel heb staan. Maar ik zie het ook zo: doordat ik iets doe waar mijn hart ligt, heb ik het idee dat ik ook een leukere en opgewekte moeder ben.

En je kinderen: ‘klagen’ zij wel eens? 

Nee, eigenlijk nooit. Ze weten denk ik ook niet beter. Inmiddels zijn de oudste twee zich ook bewust van het grote voordeel dat ik thuis werk. Als er bijvoorbeeld op school iets te doen is, ben ik erbij. En wil er een kindje komen spelen, dan kan dat hier bijna altijd. Aan liefde en aandacht ontbreekt het hier absoluut niet hoor!

‘Mama zijn’ én werken: al met al lastig of juist leuk? 

Uiteraard gaat het niet vanzelf. Maar als je iets graag wilt, dan lukt dat ook en heb je de motivatie om te zoeken naar de juiste balans.

Welke boodschap heb je nog voor toekomstige mama’s? 

Volg je hart en zorg ervoor dat je zelf gelukkig bent met wat je doet en hoe je iets doet. Een perfecte moeder bestaat niet, maar als je zelf goed in je vel zit, gaat de rest bijna vanzelf. En maak duidelijke afspraken voor de kinderen, dat geeft rust en duidelijkheid.

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Aanmelden voor deelname aan Moeders voor Moeders is gewoon mogelijk. Het intakegesprek met de informatrice wordt t… https://t.co/cKsY3s8JwD

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders zoekt een enthousiaste informatrice woonachtig in Helmond of omgeving. Ben of ken jij de juist… https://t.co/YYWJb1luA1