Voor haar!

Lees hier het verhaal van Laura, die twee zoontjes kreeg via IVF.

Mvm Laura

Hoewel Laura (37) eerst nog dacht dat ze gemakkelijk zwanger zou raken, deed ze er jaren over om haar twee zoontjes te krijgen. “We hadden onze hoop gevestigd op IVF”

Laura: “In het begin was het nog leuk. ‘Als hij nu verwekt is, wordt hij met Kerst geboren, dan moeten we ‘m maar Wham noemen,’ dat soort geintjes maakten we. We gingen er eerst gewoon vanuit dat het heel makkelijk zou gaan.”

Zaadonderzoek
“Op den duur wist ik wel dat de meeste stellen binnen een jaar zwanger zijn. Met een maand of tien, dacht ik: volgens mij gaat dat niet lukken bij ons. Ik heb eerst met de huisarts overlegd. Die zei dat ik pas na een jaar een verwijzing kon krijgen, maar hij kon wel alvast een zaadonderzoek laten doen. Die uitslag was niet goed, maar na onderzoek door de uroloog bleek er toch niets aan de hand te zijn. Het volgende zaadonderzoek was ook weer perfect.”

Weer thuis proberen
“Inmiddels was het jaar al voorbij en kreeg ik zelf ook onderzoeken in het ziekenhuis. Daar kwam niets uit. Dus mochten we het een half jaar weer thuis proberen. Aan de ene kant was dat frustrerend, omdat we niet meteen een behandeling kregen. Aan de andere kant was het ook fijn dat er niet iets heel ernstigs gevonden was, wat gelijk de kansen minimaal maakte. We dachten nu wel dat het moest gaan lukken, alleen de vraag was hoe.”

Van IUI naar IVF
“Na dat half jaar gingen we terug naar het ziekenhuis, omdat er niets gebeurd was. We konden starten met zes IUI-behandelingen. De eerste drie keer dachten we nog dat het zou kunnen helpen, maar de laatste drie pogingen voelden niet meer als kansrijk. We hadden onze hoop gevestigd op IVF. Hoewel de arts waarschuwde dat we de slagingskans van IVF ook niet moesten overschatten.”

Eigen baby
“Ik vond het vervelend als vrouwen in mijn omgeving per ongeluk zwanger raakten, maar ik kon het ook wel weer snel loslaten. Want het was niet mijn baby die in die buik zat. Ik wilde mijn eigen baby. In de zomer van 2008 mochten we starten met IVF, maar ik had de mislukte IUI’s nog niet verwerkt. Een paar maanden later was ik er wel aan toe. De eerste poging was meteen raak. De fertiliteitsverpleegkundige belde met de uitslag van de bloedtest: ‘Hee Laura, je bent zwanger!’ Ik was niet onzeker, ik dacht meteen: nou zit het dus goed.” 

Wonder
“Na de geboorte van mijn oudste zoon wilde ik wel graag nog een kindje, maar ik wilde niet nog een keer dat circus in. Er verstreken vier jaar waarin ik niet spontaan zwanger raakte. Ik mocht gelijk weer met IVF beginnen. De eerste poging mislukte, net als de vijf cryo-terugplaatsingen die daarop volgden. Ik dacht dat mijn oudste dus waarschijnlijk een wonder was, en we besloten om niet meer verder te gaan. Daarna raakte ik toch nog spontaan zwanger. Helaas kreeg ik een miskraam, maar ik had drie weken het idee gehad dat er nog een kindje zou komen. Daarom zijn we toch verder gegaan met IVF. Gelukkig maar, want het resultaat ligt nu op mijn buik te slapen.”

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Aanmelden voor deelname aan Moeders voor Moeders is gewoon mogelijk. Het intakegesprek met de informatrice wordt t… https://t.co/cKsY3s8JwD

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders zoekt een enthousiaste informatrice woonachtig in Helmond of omgeving. Ben of ken jij de juist… https://t.co/YYWJb1luA1