Zwangerschapsdagboek

Zwanger zijn is zó bijzonder en elke zwangerschap is uniek. Door een dagboek bij te houden leg je alle ervaringen en belevenissen rondom jouw zwangerschap vast. Van de begingfase tot aan je bevalling, zodat je later een waardevol naslagwerk hebt om nog eens doorheen te bladeren.

Dagboek Scrapbook Versie Cover

Er bestaan heel veel verschillende zwangerschapsdagboeken. Voorbeelden hiervan zijn onder andere "Mijn Negenmaanden Dagboek" en het "Oei, ik groei" Negenmaanden dagboek. Hierin kun je per week je ervaringen opschrijven, bijzondere momenten en mijlpalen noteren en foto's bewaren. Wekelijks krijg je een aantal (vaste) vragen die je kunt beantwoorden en tips en weetjes over de groei van je kindje en jouw zwangerschap. 

Je kunt ook online een dagboek bijhouden. Deze zwangerschapsdagboeken kun je vaak helemaal naar eigen wens vullen en vormgeven. Registreren is meestal gratis en je hebt keuze uit verschillende designs. Na de bevalling kun je je online dagboek als mooi ingebonden boek bestellen (controleer dit van tevoren als je dit graag wilt). Een voorbeeld van zo'n online zwangerschapsdagboek vind je op www.mijn-zwangerschap.nl/dagboek.

Enkele tips om in je dagboek te noteren/bewaren zijn bijvoorbeeld krantenkoppen van belangrijk nieuws tijdens je zwangerschap, kassabonnetjes van je baby-aankopen, populaire tv-programma's en nummer 1 hits uit de top 40. Ook foto's van de babykamer in wording, jullie huis of de auto waar je momenteel in rijdt. Leuke herinneringen voor je kindje als hij of zij later groot is. 

Heb jij nog andere leuke tips om je zwangerschap vast te leggen? Laat het ons weten.

Geluk kun je delen!

pagina delen: Twitter Facebook Whatsapp

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Aanmelden voor deelname aan Moeders voor Moeders is gewoon mogelijk. Het intakegesprek met de informatrice wordt t… https://t.co/cKsY3s8JwD

Moeders voor Moeders @MoedersVMoeders

Moeders voor Moeders zoekt een enthousiaste informatrice woonachtig in Helmond of omgeving. Ben of ken jij de juist… https://t.co/YYWJb1luA1